Gode råd og links

Sidder du efter at have besvaret spørgeskemaet tilbage med en række spørgsmål og overvejelser? Eller har du brug for en voksen at tale eller chatte med?


Nedenfor finder du en række links. Der kan du finde gode råd og vejledning inden for en række af de områder, der er spurgt ind til i spørgeskemaet.

 

Listen er inddelt efter tema. Nogle af de organisationer, der linkes til, yder rådgivning inden for flere temaer.


Hjælp til at finde rådgivning

http://boerneportalen.dk/ hjælper dig med at finde frem til netop den rådgivning, du har brug for og føler dig tryg ved. På den måde kan du få fat i den rådgivning, der passer bedst til den situation, du står i.

 

http://www.ungekompasset.dk/ er en database for alle unge. Her er alle de forskellige tilbud samlet, så du nemt kan finde, hvad du står og mangler.

http://www.dr.dk/tvaers er for alle unge. Tværs har historier om de udfordringer, svære situationer, tanker og følelser, som livet er fyldt med som ung.

https://www.urk.dk/ung-pa-linje-og-ung-online er et uforpligtende og anonymt samtaletilbud for unge mellem 13 og 30 år, der mangler nogen at tale med om deres oplevelser og problemer. Telefon og chat har åbent mandag til torsdag kl. 19-22 på tlf. 70 12 10 00. 

 

https://www.headspace.dk/ er et rådgivningstilbud til unge mellem 12 og 25 år. I headspace er ingen problemer for store eller små. Du kan få rådgivning ansigt til ansigt i landets mange headspaces. Du kan også chatte med headspace mandag til torsdag kl. 12-16.

 

Generel telefon-, chat- og smsrådgivning

https://bornetelefonen.dk/ er anonym telefon-, chat- og smsrådgivning for børn. Du kan tale med en rådgiver om ALLE bekymringer, problemer og tanker. BørneTelefonen er åben kl. 07-02 mandag-fredag og kl. 11-02 lørdag og søndag på tlf. 116111.

 

https://startlinjen.dk/ tilbyder anonyme telefonsamtaler til alle, der ønsker sparring og støtte til en konkret problemstilling. Linien har åbent alle årets dage kl. 16-23 på tlf. 35 36 26 00, hvor frivillige sidder klar ved telefonen. 

http://privatsnak.dk/ er anonym telefon- og chatrådgivning for 10-15-årige. Her kan du ringe ind og stille spørgsmål om fx krop, følelser, pubertet, kærester eller forelskelse - men også om alt muligt andet! Privatsnak har åbent mandag til fredag kl. 15-19 på tlf. 70 20 22 81.

https://girltalk.dk/ hjælper unge piger igennem livet med alle de udfordringer og valg, der følger med. Girltalk har gratis chatrådgivning hver aften. Du kan tale om det hele – alt fra kropslige forandringer, problemer med forældre, lavt selvværd og ensomhed til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser. 

https://cyberhus.dk/ er en portal for børn og unge. Her kan du chatte med en voksen om nogle af de udfordringer, der er ved at være ung. Det kan være kammeratskab, overgreb, sex, sygdom, følelser m.m.

http://www.etniskung.dk/ er professionel rådgivning for unge med etnisk minoritetsbaggrund.


 

Mental sundhed

http://www.psykiatrifonden.dk/ giver rådgivning og hjælp – personligt og anonymt. Psykiatrifondens rådgivning giver dig mulighed for anonymt at stille spørgsmål om psykiske sygdomme, behandlingsformer, medicin og meget mere. Telefonrådgivning er åbent kl. 10-18 alle dage i løbet af ugen samt kl. 18-22 mandag til torsdag på tlf. 39 25 25 25. Chatrådgivningen har åbent hver mandag og onsdag kl. 18-22 samt lørdag kl. 12-16.

https://www.ventilen.dk/ er et mødested for børn og unge, som føler sig ensomme og gerne vil møde andre unge til hygge, snak, madlavning, spille spil, ture i biffen m.m. Ventilen har 23 mødesteder rundt om i Danmark.

http://www.livslinien.dk/ er til dig, som er i krise eller har tanker om selvmord. Du kan ringe anonymt og snakke med nogen, der kan hjælpe dig med at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har lige nu. Livslinien er åben for telefonrådgivning alle ugens dage kl. 11-05 på tlf. 70 20 12 01. Du kan også få rådgivning på chat mandag og torsdag kl. 17-21 samt lørdag kl. 13-17. De kan også kontaktes på Livsliniens netrådgivning skrivdet.dk.

http://www.lmsos.dk/ er landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Det er en informations- og rådgivningsportal. Du kan få anonym rådgivning på fx chat og telefon mandag kl. 09-19 og tirsdag til torsdag kl. 16-19.

https://www.angstforeningen.dk/?page=angsttelefonen er et rådgivningstilbud, der drives af Angstforeningen. Børn og unge kan tale om alle de problemer og bekymringer, de har i hverdagen. Telefonen er åben mandag kl. 10-13, tirsdag og torsdag fra kl. 10-16 og kl. 19-22 samt søndag kl. 16-19 på tlf. 70 27 13 20.


Seksualitet, prævention, følelser, kærlighed, krop og sexsygdomme

http://www.sexogsamfund.dk/ tilbyder information og rådgivning om seksualitet, prævention, sexsygdomme m.m.

http://www.sexlinien.dk/ er en informations- og rådgivningsportal om sex, køn, prævention, følelser, seksualitet, kærlighed, seksuelle rettigheder, krop og sexsygdomme for unge mellem 12 og 25 år. Telefon- og chatrådgivning har åbent mandag til fredag kl. 15-19 på tlf. 70 20 22 66. 

 

Vold i familien, kærestevold og/eller seksuelle overgreb

http://www.ditforhold.dk/ tilbyder information og svar på spørgsmål omkring misbrug med alkohol, stoffer eller vold i forholdet.

https://brydtavsheden.dk/ er en informations- og rådgivningsportal. Du kan få råd og vejledning, hvis du oplever vold i familien eller kærestevold. Anonym telefonrådgiving er åbent mandag til torsdag kl. 17-20 på tlf. 20 67 05 06. Chatrådgivning er åben mandag til fredag kl. 17-20. Du kan også skrive til brevkassen og finde svar på eventuelle spørgsmål.

https://csm-danmark.dk/ er en portal, hvor du kan få råd og vejledning, hvis du har været udsat for seksuelle overgreb. Rådgiverne har alle en uddannelsesmæssig baggrund indenfor det psykolog-, social eller sundhedsfaglige område. Rådgiverne har bred viden om seksuelle overgreb og er specialiserede i at tale med mennesker, der er berørt af problemet. Der er tre CSM-centre i Danmark, som har en anonym chat- og telefonrådgivning.

https://redbarnet.dk/sletdet/ er Red Barnets specialiserede børne-ungerådgivning med fokus på digitale sexkrænkelser. Rådgivningen yder akut bistand til børn og unge, som er blevet ofre for digitale sexkrænkelser. Chat- og telefonrådgivning er åbent mandag, onsdag og torsdag kl. 14-17 på tlf. 29 27 01 01.

 

Rygning, stoffer, afhængighed og misbrug

https://www.cancer.dk/forebyg/undga-roeg-og-rygning/ er en hjemmeside, hvor du kan få viden om rygning og hjælp til rygestop.

http://stoplinien.dk er udviklet i samarbejde med Sundhedsstyrelsen for at informere om rygning og rygestop. Her kan du få motivation og hjælp til at holde op med at ryge. Stoplinjen er åben dagligt kl. 10-20 (fredag kl. 10-16) på tlf. 80 31 31 31.

http://www.misbrugsportalen.dk/ er en organisation for unge over 18 år. Formålet er at udbrede kendskabet til afhængighed og misbrug. Der ydes også støtte, oplysning og rådgivning til personer, der lider under forhold, relateret til misbrug og afhængighed.

 

https://projektballast.dk/ er et gratis og anonymt tilbud til børn og unge mellem 5-25 år fra familier, hvor et misbrug eller et afhængighedsproblem har fyldt for meget.

https://altomstoffer.dk/ er Sundhedsstyrelsens hjemmeside med information om stoffer. Siden er især beregnet til unge.

https://netstof.dk/ er målrettet unge mellem 15 og 24 år. Her kan du få hjælp og tale om egne eller andres problemer i forhold til alkohol, hash og andre stoffer. De tilbyder også anonym online-rådgivning gennem brevkasser og mulighed for at debattere med andre unge.


Til dig som pårørende

https://sorgcenter.dk/ tilbyder gratis støtte og behandling til børn og unge over 13 år, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde. De frivillige, som alle selv har oplevet sygdom og død i familien, sidder klar ved telefonen på tlf. 70 20 99 03 og chatten mandag til søndag kl. 17-21. 

 

http://tuba.dk/ er en terapeutisk rådgivning for unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i en familie med alkohol- eller stofproblemer. Chatten er åben søndag kl. 18-22.


https://alkohologsamfund.dk/alkolinjen-ung er for unge 15-25-årige, der har en mor eller far, der drikker for meget. Det er gratis at bruge rådgivningen, og du kan være anonym. Du kan få chatrådgivning på hjemmesiden og telefonrådgivning mandag, tirsdag og fredag kl. 11-17 samt onsdag og torsdag kl. 11-15 på tlf. 80 200 500.