Gode råd og links

Sidder du efter at have besvaret spørgeskemaet tilbage med en række spørgsmål og overvejelser, og/eller har du brug for en voksen at tale eller chatte med?


Nedenfor finder du en række links, hvor du kan finde gode råd og vejledning indenfor en række af de områder, vi har spurgt ind til i spørgeskemaet. Listen er inddelt efter tema, men der vil være overlap temaerne imellem, da flere af linkene henviser til organisationer, der yder rådgivning indenfor flere områder.

Hjælp til at finde rådgivning:

http://boerneportalen.dk/ hjælper dig med at finde frem til netop den rådgivning, du har brug for og føler dig tryg ved at henvende dig til. På den måde kan du få fat i den rådgivning, der passer bedst til den situation du står i. 


http://www.ungekompasset.dk/ er for alle unge, hvor alle de forskellige tilbud er samlet i en database, hvor du nemt kan finde, hvad du står og mangler.

http://www.dr.dk/tvaers er for alle unge. Tværs har historier om de udfordringer, svære situationer, tanker og følelser, livet er fyldt med som ung.  .

https://www.urk.dk/ung-pa-linje-og-ung-online  er et uforpligtende og anonymt samtaletilbud for unge mellem 13 og 30 år, der mangler nogen at tale med om deres oplevelser og problemer. Telefon og chat har åbent mandag til torsdag fra kl 19-22 på telefon 70121000. 

 

https://www.headspace.dk/ er et rådgivningstilbud til unge mellem 12 og 25 år. I headspace er ingen problemer for store eller små, foruden rådgivning ansigt til ansigt i landets mange headspaces, kan man også chatte med headspace mandag til torsdag fra kl. 12-18.

 

Generel telefon-, chat- og smsrådgivning:

https://bornetelefonen.dk/ er anonym telefon-, chat- og smsrådgivning for børn, hvor du kan tale med en rådgiver om ALLE bekymringer, problemer og tanker. BørneTelefonen er åben fra kl. 09-02 mandag-fredag og 11-02 lørdag og søndag på tlf. 116111.

 

https://startlinjen.dk/ tilbyder anonyme telefonsamtaler til alle, der ønsker sparring og støtte til en konkret problemstilling. Linien har åbent alle årets dage fra 16-23 på tlf. 35362600, hvor frivillige sidder klar ved telefonen. 

http://privatsnak.dk/ er anonym telefon- og chat Her kan du ringe ind og stille spørgsmål om fx krop, følelser, pubertet, kærester eller forelskelse - men også om alt muligt andet!  Privatsnak har åbent mandag til fredag fra kl. 15-19 på tlf. 70202281.

https://girltalk.dk/ Gennem gratis chatrådgivning, åbent forum, samtalegrupper samt psykologsamtaler og foredrag hjælper Girltalk unge piger igennem livet med alle de udfordringer og valg, der følger med. Du kan tale om det hele – alt fra kropslige forandringer, problemer med forældre, lavt selvværd og ensomhed til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser. 

https://cyberhus.dk/ er en portal for børn og unge, hvor du kan chatte med en voksen om nogle af de udfordringer, der er ved at være ung. Det kan være kammeratskab, overgreb, sex, sygdom, følelser m.m.

 

http://www.etniskung.dk/ er professionel rådgivning for unge med etnisk minoritetsbaggrund.

 

Seksualitet, prævention, følelser, kærlighed, krop og sexsygdomme:

http://www.sexogsamfund.dk/ tilbyder information og rådgivning om seksualitet, prævention, sexsygdomme m.m.

http://www.sexlinien.dk/ er en informations- og rådgivningsportal om sex, køn, prævention, følelser, seksualitet, kærlighed, seksuelle rettigheder, krop og sexsygdomme for unge mellem 12 og 25 år. Telefon- og chatrådgivning har åbent mandag til fredag fra kl 15-19 på tlf. 70202266. 

 

Vold i familien, kærestevold og/eller seksuelle overgreb:

http://www.ditforhold.dk/ tilbyder information og svar på spørgsmål omkring misbrug med alkohol, stoffer eller vold i forholdet.

https://brydtavsheden.dk/ er en informations- og rådgivningsportal, hvor du kan få råd og vejledning, hvis du oplever vold i familien eller kærestevold. Anonym chat- og telefonrådgivning er åbent mandag og torsdag fra kl. 16-19 på flf. 20670506. Du kan også skrive til brevkassen samt finde svar på eventuelle spørgsmål.

https://csm-danmark.dk/ er en portal, hvor du kan få råd og vejledning, hvis du har været udsat for seksuelle overgreb. Rådgiverne har alle en uddannelsesmæssig baggrund indenfor det psykolog-, social eller sundhedsfaglige område og har bred viden om seksuelle overgreb, ligesom de er specialiserede i at tale med mennesker, der er berørt af problemet. Der er tre CSM-centre i Danmark som har en anonym chat- og telefonrådgivning.

https://redbarnet.dk/sletdet/ er Red Barnets specialiserede børne-ungerådgivning med fokus på digitale sexkrænkelser. Rådgivningen yder akut bistand til børn og unge, som er blevet ofre for digitale sexkrænkelser. Chat- og telefonrådgivning er åbent mandag, onsdag og torsdag kl. 14-17 på tlf. 29270101.

 

Rygning, stoffer, afhængighed og misbrug:

https://www.cancer.dk/forebyg/undga-roeg-og-rygning/ er en hjemmeside, hvor du kan få viden om rygning og hjælp til rygestop.

http://stoplinien.dk er udviklet i samarbejde med Sundhedsstyrelsen for at informere om rygning og rygestop – samt for at motivere og hjælpe rygere til at holde op med at ryge. Stoplinjen er åben daglig fra 10-20, fredag 10-16 på tlf. 80313131.

http://www.misbrugsportalen.dk/ er en organisation for unge over 18 år, der har til formål at udbrede kendskabet til afhængighed og misbrug, samt yde støtte, oplysning og rådgivning til personer, der lider under forhold, relateret til misbrug og afhængighed.

 

https://projektballast.dk/ er et gratis og anonymt tilbud til børn og unge mellem 5-25 år fra familier, hvor et misbrug eller et afhængighedsproblem har fyldt for meget.

https://altomstoffer.dk/ er Sundhedsstyrelsens hjemmeside med information om stoffer. Siden er især beregnet for unge.

https://netstof.dk/ er målrettet unge mellem 15 og 24 år Her kan du få hjælp og tale om egne eller andres problemer i forhold til alkohol, hash og andre stoffer. De tilbyder også anonym online rådgivning gennem brevkasser og mulighed for at debattere med andre unge.

Mental sundhed:

http://www.psykiatrifonden.dk/ giver rådgivning og hjælp – personligt og anonymt. Psykiatrifondens rådgivning giver dig mulighed for anonymt at stille spørgsmål om psykiske sygdomme, behandlingsformer, medicin og meget mere. Telefonrådgivning er åbent alle kl. 10-14 alle dage i løbet af ugen samt kl. 18-22 mandag til torsdag på tlf. 39252525. Chatrådgivningen har åbent hver mandag kl. 18-22.

https://www.ventilen.dk/ er et mødested for børn og unge, som føler sig ensomme og gerne vil møde andre unge til hygge, snak, madlavning, spille spil, ture i biffen m.m. ventilen har 14 mødesteder rundt om i Danmark.

http://www.livslinien.dk/ 70201201 er til dig som er i krise eller har tanker om selvmord. Du kan ringe anonymt og snakke med nogen, der kan hjælpe dig med at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har lige nu. Livslinien er åben for telefonrådgivning alle ugens dage mellem kl. 11-04 på tlf. 70201201, eller på chat mandag og torsdag kl. 17-21 samt lørdag kl. 13-17. De kan også kontaktes på Livsliniens netrådgivning på e-mail skrivdet.dk.

http://www.lmsos.dk/ er landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskades. Det er en informations- og rådgivningsportal, hvor der tilbydes anonyme rådgivning på fx chat og telefon mandag til torsdag fra kl. 16-19 på tlf. 70101818.

https://www.angstforeningen.dk/?page=angsttelefonen er et rådgivningstilbud, der drives af Angstforeningen. Børn og unge kan tale om alle de problemer og bekymringer, de har i hverdagen. Telefonen er åben mandag kl. 10-13, tirsdag og torsdag fra kl. 10-16 og 19-22 samt søndag fra kl. 16-19 på telefon 70271320.

 

Til dig som pårørende:

https://sorgcenter.dk/ tilbyder gratis støtte og behandling til børn og unge under 28 år, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde. De frivillige, som alle selv har oplevet sygdom og død i familien, sidder klar ved telefonen på tlf. 70209903 og chatten mandag til søndag fra kl. 17-21. 

 

http://www.hope.dk/ung/ er gratis og anonym rådgivning til børn og unge, der vokser op med en mor eller far der drikker for meget. på hope ung kan du læse andre unges fortællinger, se film, tegne, spille og skrive spørgsmål til eksperterne. Telefon- og chatrådgivningen har åbent mandag, tirsdag og fredag fra kl. 11.00-17.00. Onsdag og torsdag fra kl. 11.00-15.00 på tlf. 80200500.

http://tuba.dk/ er en terapeutisk rådgivning for unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i en familie med alkohol- eller stofproblemer.