Gode råd og links

 

Sidder du tilbage med en række spørgsmål og overvejelser efter at have besvaret spørgeskemaet? Eller har du brug for at tale eller chatte med en voksen?

 

Nedenfor finder du en række links til sider med gode råd og vejledning inden for de områder, du er blevet spurgt ind til i spørgeskemaet. Listen er inddelt efter temaer. Nogle af de organisationer, der linkes til, yder rådgivning inden for flere temaer.

Hjælp til at finde den rette rådgivning til dig


Børneportalen hjælper dig med at finde frem til netop den rådgivning, du har brug for og føler dig tryg ved. På den måde kan du få fat i den rådgivning, der passer bedst til den situation, du står i.


Ung på linje og Ung online er et uforpligtende og anonymt samtaletilbud for unge mellem 13 og 30 år, der mangler nogen at tale med om deres oplevelser og problemer.

 

Headspace er et rådgivningstilbud til unge mellem 12 og 25 år. I Headspace er ingen problemer for store eller små. Du kan få rådgivning ansigt til ansigt i landets mange Headspaces, eller du kan chatte med dem.

 

DR Tværs er for alle unge. Tværs har historier om de udfordringer, svære situationer, tanker og følelser, som livet er fyldt med som ung.

 

Telefon-, chat og sms-rådgivning

 

Børnetelefonen er anonym telefon-, chat- og smsrådgivning for børn. Du kan tale med en rådgiver om ALLE bekymringer, problemer og tanker.

 

Startlinjen tilbyder anonyme telefonsamtaler til alle, der ønsker sparring og støtte til en konkret problemstilling.

 

Privat snak er anonym telefon- og chatrådgivning for 10-15-årige. Her kan du ringe ind og stille spørgsmål om fx krop, følelser, pubertet, kærester eller forelskelse - men også om alt muligt andet!

 

Girltalk hjælper unge piger igennem livet med alle de udfordringer og valg, der følger med. Girltalk har gratis chatrådgivning hver aften. Du kan tale om det hele – alt fra kropslige forandringer, problemer med forældre, lavt selvværd og ensomhed til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser. 

 

Cyperhus er en portal for børn og unge. Her kan du få støtte og råd fra voksne frivillige rådgivere via chat og brevkasse, eller dele dine tanker med jævnaldrende.

Red Center er professionel rådgivning for unge med etnisk minoritetsbaggrund. Her kan du få rådgivning om fx æresrelaterede konflikter.


Rådgivning om trivsel og psykisk sundhed

 

Psykiatrifonden giver rådgivning og hjælp – personligt og anonymt. Psykiatrifondens rådgivning giver dig mulighed for anonymt at stille spørgsmål om psykiske sygdomme, behandlingsformer, medicin og meget mere.

 

Ventilen er et mødested for børn og unge, som føler sig ensomme og gerne vil møde andre unge til hygge, snak, madlavning, spille spil, ture i biffen m.m. Ventilen har flere mødesteder rundt om i Danmark.

 

Livslinjen er til dig, som er i krise eller har tanker om selvmord. Du kan ringe anonymt og snakke med nogen, der kan hjælpe dig med at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har lige nu.

 

Imsos er landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Det er en informations- og rådgivningsportal. Du kan få anonym rådgivning på fx chat og telefon.

 

Angstforeningen er et rådgivningstilbud, der drives af Angstforeningen. Børn og unge kan tale om alle de problemer og bekymringer, de har i hverdagen.

 

Gruppechat er et rådgivningstilbud for 12-29-årige. Her kan du deltage i online og anonyme gruppechats, hvor unge deler svære tanker og følelser i et digitalt fællesskab.

 

Rådgivning om sex og seksualitet

 

Sex&Samfund tilbyder information og rådgivning om seksualitet, prævention, sexsygdomme m.m.

Sexlinien er en informations- og rådgivningsportal om sex, køn, prævention, følelser, seksualitet, kærlighed, seksuelle rettigheder, krop og sexsygdomme for unge mellem 12 og 25 år. Her kan du få både telefon- og chatrådgivning.  


RedenUng er et rådgivningstilbud til unge om udveksling af intimitet og seksuelle ydelser. Her kan du få anonym telefon- og chatrådgivning eller skrive til brevkassen. Det er også muligt med fysisk rådgivning, hvis du er over 18 år.

 

Sabaah tilbyder rådgivning til personer med etnisk minoritetsbaggrund som har LGBT+ status, forældre hertil eller personer der på anden måde tumler med tanker og følelser knyttet til seksuel orientering og/eller kønsidentitet. Du kan kontakte stedet telefonisk til en uforpligtende snak, eller booke en personlig rådgivning.

 

StopChikane er et rådgivningstilbud som alle over 18 år kan benytte sig af, hvis du har haft en krænkende oplevelse online eller via dine digitale medier. Her kan du i samråd med en rådgiver finde ud af, hvilken hjælp du har brug for, og hvordan du bedst kan blive hjulpet i din situation. Rådgivningen kan kontaktes både via telefon og mail.

 

LGBT+ Rådgivningen er et rådgivningstilbud til alle der har spørgsmål om køn, krop eller seksualitet. Her kan du både få råd, sparring eller blot en der lytter. Du kan komme i kontakt med rådgivningen både telefonisk, på mail eller ved fysisk fremmøde.  

 

Rådgivning om vold og overgreb

Dit forhold tilbyder information og svar på spørgsmål omkring misbrug med alkohol, stoffer eller vold i forholdet.

Bryd Tavsheden er en informations- og rådgivningsportal. Du kan få råd og vejledning, hvis du oplever vold i familien eller kærestevold. Du kan både få anonym telefonrådgivning og chatrådgivning. Du kan også skrive til brevkassen og finde svar på eventuelle spørgsmål.

Center for Seksuelt Misbrugte er en portal, hvor du kan få råd og vejledning, hvis du har været udsat for seksuelle overgreb. Rådgiverne har alle en uddannelsesmæssig baggrund indenfor det psykolog-, social eller sundhedsfaglige område. Rådgiverne har bred viden om seksuelle overgreb og er specialiserede i at tale med mennesker, der er berørt af problemet. Der er tre CSM-centre i Danmark, som har en anonym chat- og telefonrådgivning.

SletDet er Red Barnets specialiserede børne-ungerådgivning med fokus på digitale sexkrænkelser. Rådgivningen yder akut bistand til børn og unge, som er blevet ofre for digitale sexkrænkelser.

 

Voldsom Kærlighed er målrettet 16-24-årige som enten er eller har været i et usundt kæresteforhold. Her kan du få hjælp til at bearbejde dine oplevelser og få redskaber til at undgå kærestevold.

 

Rådgivning om rygning, stoffer og afhængighed

Kræftens Bekæmpelse er en hjemmeside, hvor du kan få viden om rygning og hjælp til rygestop.

Stoplinien er udviklet i samarbejde med Sundhedsstyrelsen for at informere om rygning og rygestop. Her kan du få motivation og hjælp til at holde op med at ryge. Stoplinjen er åben dagligt.

Misbrugsportalen er en organisation for unge over 18 år. Formålet er at udbrede kendskabet til afhængighed og misbrug. Der ydes også støtte, oplysning og rådgivning til personer, der lider under forhold, relateret til misbrug og afhængighed.

 

Ballast er et gratis og anonymt tilbud til børn og unge mellem 5-25 år fra familier, hvor et misbrug eller et afhængighedsproblem har fyldt for meget.

Alt om stoffer er Sundhedsstyrelsens hjemmeside med information om stoffer. Siden er især beregnet til unge.

Netstof er målrettet unge mellem 15 og 24 år. Her kan du få hjælp og tale om egne eller andres problemer i forhold til alkohol, hash og andre stoffer. De tilbyder også anonym online-rådgivning gennem brevkasser og mulighed for at debattere med andre unge.

 

Anti Doping Danmark er en mulighed for rådgivning og viden omkring doping og behandling. Antidoping Danmark kan kontaktes via deres rådgivningstelefon.

 

Til dig som pårørende

 

Sorgcenter tilbyder gratis støtte og behandling til børn og unge over 13 år, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde. De frivillige, som alle selv har oplevet sygdom og død i familien, sidder klar ved telefonen.

 

TUBA er terapeutisk rådgivning for unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i en familie med alkohol- eller stofproblemer.

 

Alkohollinjen er for unge 15-25-årige, der har en mor eller far, der drikker for meget. Det er gratis at bruge rådgivningen, og du kan være anonym. Du kan få chatrådgivning på hjemmesiden og telefonrådgivning.